top of page

Hebt u zin om op wereldreis te gaan?

Het internationaal Museum van het Carnaval en het Masker – uniek in de wereld – bevindt zich in het middeleeuwse stadje Binche dat vooral bekend staat om zijn beroemde carnaval en zijn Gilles.

Zijn buitengewone collecties nodigen u uit tot een boeiende reis door de wereld van de gemaskerde tradities. Bewonder honderden maskers en vermommingen uit de hele wereld in een verrassende enscenering. Reis van het carnaval van Binche tot de winterfeesten in Europa, van de geheimzinnige ceremoniën van Noord-Amerika tot Latijns-Amerika, van de mysterieuze gebruiken van Afrika tot de fascinerende tradities van Azië en Oceanië en ontdek het universaliteit van het masker, zijn menigvuldige gebruik, zijn vormen en materialen.

Vanaf 8 november 2018 heeft u de gelegenheid om u onder te dompelen in het verloop en de geschiedenis van het carnaval van Binche dankzij de opening van het splinternieuwe interpretatiecentrum!

Het Maskermuseum organiseert meerdere keren per jaar tijdelijke tentoonstellingen die het mogelijk maken andere delen van de collecties te tonen en nieuwe thema’s te presenteren.

Musée du Carnaval et du Masque
Musée du Carnaval et du Masque
Musée du Carnaval et du Masque
Musée du Carnaval et du Masque
Musée du Carnaval et du Masque
bottom of page