top of page
logo_Mariemont_def.jpg

Domaine et Musée royal de Mariemont.

Neem een pauze en kom u ontspannen in het Domein van Mariemont, dicht bij La Louvière, op 25 km van Bergen, Charleroi of Nijvel!

Als u het park van 45 ha binnenwandelt (vrije ingang heel het jaar door), ontdekt u indrukwekkende bomen, waarvan sommigen honderden jaren oud zijn, exotische specimens, sculpturen en standbeelden van erkende of lokale artiesten en ook enkele schuwe dieren.

In het hart van dit park bevindt zich het Koninklijk Museum van Mariemont, een Museum van Kunst en Geschiedenis, gericht op de Oudheid, die u van het oude Griekenland tot Henegouwen, via China en Gallië doet reizen. Zo vindt u een Egyptische mommie naast sculpturen van Romeinse godheden, een beeld van een glimlachende Buddha, Gallo-Romeinse juwelen, één van de grootste collecties van Doorniks porselein en een authentiek theepaviljoen.

Een groot deel van de tentoongestelde voorwerpen van de permanente collecties werd verzameld door Raoul Warocqué, een rijk industrieel die in de 19 e eeuw actief was in de sector van de steenkool en die onder andere een passie had voor kunst, Oudheid, boeken, onderwijs en geschiedenis.
In het begin van de 20 e eeuw beslist hij, zonder erfgenaam, zijn collecties, zijn kasteel en zijn park aan de Belgische Staat na te laten.

Het Museum van Mariemont is een wetenschappelijke instelling van de Federatie Wallonië-Brussel, er worden dus talrijke tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

 

Aarzel niet meer: kom het park ontdekken dat bij elke seizoen prachtig is, en laat u verrassen door de diversiteit van de tentoongestelde kunstwerken in het Museum.

MRM - Bourgeois de Calais (c) MRM
MRM - Fontaine aux lions (c) MRM
MRM - Os divinatoires (c) MRM
MRM - Ares (c) MRM
MRM - Raoul Warocque par J. Cran (c) MRM
MRM - Entrée Musée (c) MRM
MRM - Vue aérienne (c) MRM
MRM - Salle D (c) MRM
MRM - Salle C (c) MRM
MRM - Roseraie 2 (c) MRM
MRM - Ruines (c) MRM
MRM - Salle A (c) MRM
MRM - Sokrate (c) MRM
MRM - Ruines - Vers la vie (c) MRM
MRM - Réserve Précieuse (c) MRM
MRM - Cléopâtre (c) MRM
MRM - Visite 2 (c) MRM
MRM - Bouddha en salle (c) MRM'
MRM - Mater (c) MRM
bottom of page