top of page

Daily-Bul and C° is gevestigd in een mooi herenhuis in het centrum van La Louvière.  Daily-Bul and C° bewaart het archieven fonds dat de levendige beschrijving weergeeft van de uitgegeven werken en van de diverse activiteiten van het centrum.
Daily-Bul is een gedachte, een tijdschrift en een uitgeverij gesticht door André Balthazar en Pol Bury in 1957 te La Louvière, en dit in de lijn van CoBrA beweging en van het Belgisch surrealisme.

 

De voornaamste doelstelling van het Centrum is om de Fondsen en activiteiten te bewaren, te inventariseren, onder te brengen, te beveiligen en een hogere waarde te geven aan de fondsen en aan de activiteiten van het Daily-Bul alsmede aan de nationale en internationale medewerkers.

​Gedurende al die jaren hebben volgende werken de originele kern vervoegd, wat een rijkdom betekent voor het Centrum : het fonds van schrijver en tekenaar Roland Breucker, de satirische trimestriële El Moûrt Soû, het fonds van de veelzijdige Henry Lejeune, de literaire en artistieke uitgaven 100 Titres, de archieven en de bibliotheek van de architect-dichter- boekenliefhebber Pierre Puttemans, alsook de rijkgevulde bibliotheek van de regisseur Luc Rémy.

​Twee tot drie tentoonstellingen worden elk jaar georganiseerd die een verband hebben met het archieven fonds, met de medewerkers, of met de thematiek in verband met de Bul gedachte. 
Daarenboven worden verschillende voordrachten gehouden, publicaties uitgegeven en culturele activiteiten georganiseerd die zeker zowel de onderzoeker, de scholen als de nieuwsgierigen die op zoek zijn naar geestige gezegden en snedige voorstellingen zullen tevreden stellen.

​Gehuisvest in een gebouw daterend van 1895 zal het Centrum iedere bezoeker behagen door zijn specifieke architectuur en zijn mooie tuin waar hij enkele beeldhouwwerken van Pol Bury kan bewonderen en dit in de schaduw van een honderdjarige ginkgo biloba.

Centre Daily-Bul & C°
Centre Daily-Bul & C°
Centre Daily-Bul & C°
Centre Daily-Bul & C°
Centre Daily-Bul & C°
bottom of page